SéRGIO CAROLINO

Sérgio Carolino.

Portugalski in mednarodni »Yamaha artist«  Sérgio Carolino  sodi v sam vrh svetovne tubistične scene.  Kot solist in predavatelj je neprestano aktiven na mnogih festivalih in seminarjih na konzervatorijih in univerzah širom po svetu (Evropa, Severna in Južna Amerika, Azija in Avstralija).

Leta 2004 je bil proglašen za najbolj obetavnega Jazz glasbenika na portugalskem. Za svoje CD-je Steel aLive! (2008), Agreements & Disagreements (2010) in Pop & Roll (2012) je trikrat prejel mednarodno nagrado Roger Bobo, prav tako je dobitnik nagrade Carlos Paredes za jazz trio TGB – TubaGuitarra&Bateria.

fotografia 1

Njegovo široko glasbeno udejstvovanje, interesi in zvedavost ga vodijo po različnih poteh. Uveljavil se je kot virtuoz, katerega repertoar zajema tako klasična kot jazzovska in svobodno improvizirana dela za tubo.

Je profesor tube na Porto Superior School of Music and Arts ter ustanovitelj in umetniški vodja portugalskega trobilskega ansambla  MASSIVE BRASS ATTACK! Od leta 2002 je glavni tubist v Porto Symphony Orchestra Casa da Música.

Dejaven je tudi kot izdelovalec ustnikov. Tako Yamaha proizvaja njegove ustnike pod oznako Sérgio Carolino Artist “BB-CAROLINO”, španski izdelovalec ustnikov Toni Romera iz Barcelone pa proizvaja ustnike Sérgio Carolino SC5f & SC8c. Izdelal je tudi cup mute v obliki gobe, ki ga sedaj proizvaja avstrijec Johannes Schlipfinger.

carolino4

Februarja 2013 je prejel posebno nagrado SPA 2013 – Classical Music Category, ki mu jo je podelilo Portugalsko združenje skladateljev za njegova dela izdana v letu 2012 in za promocijo portugalske glasbe po svetu. Podelitev je bila neposredno predvajana na portugalski nacionalni televiziji RTP 1.

fotografia 4

Dostopnost