SEMINAR ZA CITRE – PROF. MARTIN MALLAUN 18. in 19. 11. 2022

MOJSTSKI TEČAJ ZA CITRE

prof. MARTIN MALLAUN

18. IN 19. NOVEMBER 2022

GLASBENA ŠOLA DOMŽALE, ODDELEK MENGEŠ

Glasbena šola Domžale bo prvič gostila profesorja – mojstra na citrah. Družili se bomo v petek, 18. 11. 2022 in v soboto, 19. 11. 2022.

Nekaj o predavatelju (za lažjo odločitev)…

Profesor Martin Mallaun se dobro znajde v dveh svetovih. V enem je virtuoz na citrah, v drugem pa znanstvenik-biolog, ki proučuje vplive klimatskih sprememb na visokogorje Alp. Kot citrar se ne omejuje s stili in formami; zelo udobno se počuti tako v ljudski glasbi alpskih dežel, v improvizaciji in elektronski glasbi ali v sodobnih kompozicijah za citre, katere včasih zamenja tudi za lutnjo.

Rojen je bil leta 1975 v Kitzbühelu na Tirolskem. Študij koncertnih citer je opravil pod mentorstvom prof. Haralda Oberlechnerja na Deželnem konservatoriju v Innsbrucku, sočasno pa je diplomiral tudi iz botanike na Univerzi v Innsbrucku. V času šolanja je širil svoj glasbeni spekter na mojstrskih tečajih za staro in sodobno glasbo (Hopkinson Smith, Rolf Lislevand, Jürgen Hübscher …). Lutnje se je izučil prod mentorstvom prof. Huberta Hoffmana na Dunaju.

Martin Mallaun je zaradi svoje glasbene vsestranskosti v preteklosti sodeloval z različnimi glasbeniki in orkestri (Škotski kraljevi orkester, Nacionalni orkester dežele Loire, Regijski orkester Pikardije… ). Je zmagovalec 1. mednarodnega tekmovanja Volkmann  v Münchnu (2004), avtor mnogih albumov – “zwischen steinen” ( »med kamni«,  mu je prinesel prestižno nagrado Pasticcio, ki jo podeljuje avstrijski nacionalni radio Ö1), »OMONÉRO” s posnetki sodobne glasbe za citre in drugi.

Martin Mallaun je glasbeni svobodnjak in koncertira širom sveta, svoje znanje pa predaja naprej tudi kot učitelj na Tirolskem. V ponos in veselje nam je, da bo tokrat v vlogi profesorja nastopil na naši glasbeni šoli.

INFORMACIJE O PRIJAVI:

Rok za prijavo:  25.10.2022

PRIJAVA: NA TEJ POVEZAVI!

Kotizacija za udeležence na seminarju je  100 evr (aktivna udeležba), 70 evr (dnevna aktivna udelelžba), 50 evr (pasivna udeležba), 30 evr (enodnevna pasivna udeležba). 

Prosimo, da kotizacijo poravnate na TRR GŠ Domžale:

SI56 0110 0600 8357 058  (sklic: 00 291300, namen plačila: Ime in Priimek udeleženca, tečaj citre)

Potrdilo o plačilu kotizacije vam bomo izstavili po zaključku seminarja.

Fina informacija za učitelje:

Seminar je točkovan z 1 točko za napredovanje učiteljev v nazive.

URNIK:

Urnik seminarja vam pošljemo po prijavi.

Okvirno pa boste pri nas v petek in soboto dopoldne med 9.00 in 12.30 in 14.00 in 19.00.

SKLADBE:

Aktivni udeleženci seminarja lahko sodelujejo z dvema ali tremi skladbami po lastni izbiri. Prosimo, da po prijavi pošljete sken skladb na neli.zkos@guest.arnes.si

PREMALO INFORMACIJ?

Vprašajte neli.zkos@guest.arnes.si !

Dostopnost